TEKİRDAĞ / MURATLI - Hacı Rafet Gümüş Anadolu İmam Hatip Lisesi

İlçe Müftüsü Öğrencilere Kudus Bilinci Kazandırdı

– İlçe Vaizi Murat hocamız, öğrencilere Kudus Bilinci aşılamak amacıyla düzenlenen bir konferansta öğrencilerle buluştu

Şehit Metin Ortaokulu toplantı salonunda gerçekleşen etkinlikte Murat hocamız, Kudus'un tarihi ve kültürel önemini vurgulayarak öğrencilere bu kutsal şehir hakkında derinlemesine bilgi verdi. Öğrenciler, Kudus'un sadece bir coğrafi konum olmanın ötesinde, tüm Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olduğunu daha yakından anlama fırsatı buldular.

Murat Hocamız, konuşmasında Kudus'un sadece Filistinlilere değil, tüm İslam dünyasına ait olduğunu ve bu kutsal şehrin korunması ve anılması gereken bir miras olduğunu belirtti. Ayrıca, genç nesillere düşen sorumlulukları ve bu bilinci güçlendirmenin önemini vurgulayarak, öğrencilere Kudus sevgisi ve bilincinin kalplerinde yeşermesi için çağrıda bulundu. Etkinliğe katılan öğrenciler, Kudus konusundaki bilgi dağarcıklarını genişletirken aynı zamanda bu önemli konuyu daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Öğrenciler, konferans sonrasında hocamıza sorular yönelterek daha fazla bilgi edinme şansını değerlendirdiler. Etkinlik, Kudus Bilinci konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Genç nesillerin bu tür etkinliklerle Kudus'e duyarlılık geliştirmesinin, birlik ve dayanışma ruhunu pekiştirmenin önemli bir adımı olduğunu belirtti. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesiyle birlikte, ilçe gençliğinin kültürel ve dini değerlere olan duyarlılığı artarken, Kudus Bilinci'nin yaygınlaşması ve nesillere aktarılması hedefleniyor.

29-12-202329-12-2023

Yayın: 29.12.2023 - Güncelleme: 29.12.2023 14:57 - Görüntülenme: 54